Kalıcı Silinen Dosyaları Kurtarma & Geri Yüklemek [Kesin Sonuç] - Aradığın belki burdadır.

Kalıcı Silinen Dosyaları Kurtarma & Geri Yüklemek [Kesin Sonuç]

Bunu Paylaş
Görüntüleme

recuva ile ilgili görsel sonucu

Bu dosyalar geri getirilebilir mi, Shift + Delete tuşlarını kullanarak sildiğim dosyalar geri gelir mi, ya da format attıktan sonra silinen dosyalar geri getirilir mi ? cevabı evet silinen bir fotoğraf,video,belge aklınıza gelebilecek her şey geri getirebilirsiniz.
Bilgisayarda, mobil cihazda, hafıza kartı, SD card, harici disk veya Flash Bellek de sildiğiniz dosyaları format atsak dahi geri getirmek mümkündür. 

Recuva isimli programımızı indirelim.  > TIKLA İNDİR <

Kurulumu yaptıktan sonra dil olarak “Türkçe” yi seçip ileri butonlarını kullanalım bazı kısımlar da şu programı da kuralım mı diye sorabilir  “No” derseniz daha iyi olacaktır. “Bitir” diyerek kullanımı sonlandırıp programa geçelim.

Kalici-Silinen-Dosyalari-Geri-Getirme-Recuva-1

Resim ‘ de ki gibi size hangi tip dosyaları geri getirmek istediğinizi soracaktır, sadece resim, müzik veya belge kurtarmanız kısa sürmesini sağlayacaktır fakat tüm dosyaları geri getirebilirsiniz.

Kalici-Silinen-Dosyalari-Geri-Getirme-Recuva-2

Emin değilim: Bu seçenek her yer de arayacaktır.

Medya kartı: Hafıza kartı veya ipod cihazınız da arayacaktır.

Belgelerimde: Burası sizin sadece belgelerim isimli kısım da arayacaktır, masaüstünde silinen dosyalar için bu kısımı seçebilirsiniz.

Geri dönüşüm kutusunda: Eğer ki dosyayı sildikten sonra, geri dönüşümü boşalttıysanız bu kısımı seçebilirsiniz.

Belirli bir yer de: Harici disk, Flash bellek, Harddiskin bölünmüş kısımlarından sadece birin de arama yapmak istiyorsanız bu kısımı tercih edebilirsiniz.

CD/DVD için de: Silinebilir CD/DVD ler için de bir şey sildiyseniz buradan geri çevirebilirsiniz.

Seçim yaptıkdan sonra “Sonraki” butonuna basabiliriz, daha sonra ayarlara dokunmadan başlat diyoruz.

Kalici-Silinen-Dosyalari-Geri-Getirme-Recuva-3

Ben deneme amacıyla Shift + Delete tuşları ile sildiğim bir dosyayı belgelerim den geri getirmeyi denedim, hangi dosyalarımızı kurtarmak istiyorsak, “Kurtar” butonuna basıyoruz.


Kalici-Silinen-Dosyalari-Geri-Getirme-Recuva-4

Size dosyayı kaydetmek istediğiniz yeri seçmenizi isteyecek ben kurtarılanlar diye bir klasör oluşturup içine kaydetmek istiyorum. Sonuç olarak dosyam çalışır şekil de geldi. Siz bu yöntemi format attıkdan sonra da kullanarak silinen dosyanızı geri getirebilirsiniz.