Akıllı Telefonlarda Neden Android İşletim Sistemi Seçmeliyiz ? - Aradığın belki burdadır.

Akıllı Telefonlarda Neden Android İşletim Sistemi Seçmeliyiz ?

Bunu Paylaş
Görüntüleme
Günümüzün en popüler teknolojik iletişim ürünlerinden olan ancak artık iletişimin yanında birde eğlence ile bilgiye ulaşım gibi imkânları bizlere sunan akıllı telefon teknolojisinde en fazla tercih edilen Google tarafından geliştirilmiş olan Android işletim Sistemini Neden Tercih Etmeliyiz sorusunun yanıtın sizlere vermek istiyorum. Gerek Symbian gerekse İos işletim sistemini kullanan biri olarak birçok insan İos derken ben yine Android diyorum. Peki neden?
Android telefonlar akıllı telefon sınıflandırmasına giren işletim sistemine sahiptir. Bu nedenle ilk kez bu sisteme dâhil olan telefon kullanıcılarının dikkat etmesi gereken önemli bir kaç nokta vardır. Peki, neden dikkat edilmesi gerekir. Çünkü akıllı telefonlar sizin profilinizin daha açık olması ve daha fazla teknolojik dünyaya yansımanız demektir. Bu nedenle kişisel bilgilerinizi korumanız ve paylaşımlarınızı fark etmeden sağlamamanız ya da bir takın yanlışlıkla yapacağını kullanım hatalarının sadece siz tarafından değil pek çok kullanıcı tarafından görülebilir olması durumundan dolayı dikkat etmeniz gereken noktalar vardır.
pen pineapple apple penAndroid Telefon Tercih Etmenin Nedenleri ?
    1.    İlk olarak; sizi dünyaya açabilecek bu telefonların en önemli özelliği internettir. Ekranın üst tarafından sürükleyerek indirdiğiniz hücresel veri kullanımını aktifleştirir ya da devre dışı bırakabilirsiniz.
     Bu aktifleştirmeyi sürekli açık tutmanız durumunda aylık internet sınırlamasını size tanımlanan internet paketini aşmanıza neden olabilir.

2.    İkinci olarak; yine hücresel verinizin 24 yirmi dört saat açık kalması durumunda şarjınızın bitme hızı da yükselir. Şarjınızın çok sık bitmesi sizin daha fazla şarj etmeniz ve telefonun ömrünü biraz da olsa kısaltmanıza sebep olmak demektir.

3.    Üçüncü olarak; İnternet üzerinden size yönlendirilecek olan spamlara dikkat etmeniz. Her reklamın pazarlama ve inandırıcılığı çok yüksektir. Fakat karşınıza çıkan her reklama tıklayıp üzerinden izleyeceğiniz yollarla kişisel bilgilerinizi kesinlikle girmemeniz gerekmektedir. Çok kurumsal ve adı duyulmamış bir firma ile koşulsuz alışverişe girmemelisiniz.

4.    Cihazınızı alırken dikkat etmeniz konular ise; güncelleme alamayan cihazlardan kaçının. Android her sene yeni bir güncelleme getirmektedir bu güncellemeleri yapmamanız durumunda telefonunuz ağırlaşacak yeni programları indiremeyeceksinizdir.

5.    Google Play Store dışında başka bir yerden uygulama indirmemelisiniz.

6.    Detaylı bir şekilde araştırma yapmadan kullanıcı yorumlarını gözden geçirmeden uygulamaları telefonunuza indirmemelisiniz.

7.    Cihazınızı güvenlik açıklarından kurtarmak adına mutlaka güvenlik uygulaması edinmelisiniz.

8.    Kişi listenizi telefonunuzda tutmak yerine yedeklemelisiniz.

9.    Ve son olarak da uygulamalarınızı kapatırken dikkat etmeniz gerekmektedir.

Bu ve bunun gibi durumları göz önünde bulundurarak kullanım sağlarsanız cihazınızı daha sağlıklı kullanıp sosyal profilinizi de koruyabilmeniz mümkün olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder