Evli Çiftler İçin Para Biriktirme Yolları - Aradığın belki burdadır.

Evli Çiftler İçin Para Biriktirme Yolları

Bunu Paylaş
Görüntüleme
Yeni evli veya evlenecek olan çiftler, genel olarak önceden bir hazırlık yapmamışsa bir takım sıkıntılar çeker. Bu sıkıntılar nedeniyle başlamadan biten evlilikler bile görüyoruz. Son derece acı bir gerçek olmasına karşın alınabilecek önlemler olduğunu bilmeniz gerekiyor. 



Mutlu bir başlangıç yapmak için dikkat etmeniz gereken ilk nokta ise daha önceden bu güne yatırım yapmaktır.
Günümüzün temel ihtiyaçlarından biri olan para evli çiftler arasında büyük bir sorundur. Çünkü aşk gelip geçicidir. Para olmadığı zaman hiç bir ihtiyaç karşılanmadığı için tartışmalar başlar. Bu nedenle huzur dolu bir evliliğe sahip olmanın yolu sevgi, saygıdan sonra paradan geçer.
Bu devirde iyi bir yaşam standardına sahip olabilmek için kadın ve erkeğin çalışması gerektiği herkesin malumudur. Çünkü tek maaşla geçinmek zordur. Asgari ücret zaman zaman artsada vergisi algısı derken elde avuçta pek bir şey kalmamaktadır. Hele bir de çocuk sahibiyseniz, kesinlikle bakım masraflarını karşılayabilmeniz için her iki tarafında çalışmasından başka bir çare yoktur. Bu nedenle tasarruf yaparak, birikim yoluna gitmelisiniz.
Tasarruf denildiği zaman bu iş çoğu zaman kadınlara düşer. Bunun nedeni evi çekip çevirme görevine sahip olmalarıdır. En basitinden düşünecek olursak, televizyon izlenmediği halde fişinin çekilmemesi paranızın eriyip gitmesine neden olur. Biliyorsunuz ki elektrik faturaları eskiye nazaran bir takım vergiler eklendiği için daha yüksek gelmektedir. Bu nedenle elektrikli eşya alırken tasarruf sınıfında olanları, en az yakanları tercih etmelisiniz.
Alış – veriş listesi hazırlamalısınız ve bu listenin dışına çıkmamalısınız. Pazarlamacılar müşterilerin isteklerini bildikleri için mağazada ürünleri gelişi güzel yerleştirmezler. Tüketicileri etki altına alacak renkli ambalajlara sahip olan ürünlerin hepsi ”beni al, beni al” diye bağırırlar. Siz ne istediğinizi bilirseniz, bu gibi tuzaklara düşmezsiniz. Böylece ev masrafları için ayırdığınız bütçenizi aşmazsınız.
Para biriktirmenin en iyi yolu giren çıkan parayı kontrolünü sağlayabilmektir. Bu yüzden kendinize bütçe plan oluşturmalısınız. Hatta evinize kumbara alarak, her gün 10 TL atarsanız ay sonunda eşinizle birlikte kumbarayı açtığınızda 600 TL biriktirdiğinizi görebilirsiniz. Damlaya damlaya göl olacağını biliyorsunuz, paranızın miktarı artıkça da kendinize olan güvende artacaktır. Çünkü para biriktirmek gerçekten zor bir iştir. Bunu başarma hissi ise insanın kendini güvende hissetmesini sağlar. Böylece hayatın getirdiği zorluklarla daha kolay mücadele edebilirsiniz. 
Evlilik, yeni bir hayat kurmaktır ve bu hayatı kuracağınız evin en iyisi olmasını istersiniz. Eksiksizce hazırlanması gerekir. Elbette evi kurmakla da işiniz tamamlanmıyor. Evin masrafları, çocuk sahibi olmak, giderlerin her geçen gün artmasına da hazırlıklı olmalısınız. Bugünleri düşünerek çiftlerin birlikte atacağı adımlar ise büyük bir önem taşıyor. Birlikte atılacak adımlar, hem daha rahat bir geleceğiniz olmasını sağlar hem de aranızdaki bağı güçlendirir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder